All content and pictures are Copyrighted / Allt innehåll och bilder är upphovsrättsskyddade

Mig, Johnny Roest

Om Mig

Vem är jag?
Varför denna passion för foto och bildskapande?

Johnny Roest - lite bakgrundshistoria

Bott i och runt Göteborg, sedan födseln (1960). Mitt dagliga bröd, får jag genom mitt jobb på Volvo Personvagnar. Arbetat där sedan 1988. Innan Volvo arbetade jag som lärare i datorprogrammering. Känns som det var en evighet sedan.

Fotografering är ett stort intresse i mitt liv men inte det enda. Musik, ett annat mycket kreativt intresse, figurerar i mitt liv också. När jag verkligen känner för lite musik, då spelar jag på något av mina instrument.

Har alltid varit nyfiken på saker. Varför är det så? Hur fungerar det? Hur kom det att bli så här? Därför är historia, ett annat stort intresse för mig. Jag är kunskapshungrig rent allmänt.

År 2010 gifte jag mig med Wannapa, som inte bara är min fru utan dessutom min allra bästa vän. Hon förstår min passion för fotografering och delar den i viss utsträckning. Tillsammans öser vi kärlek över vår hund, Doris.
Jag har en vuxen dotter från ett tidigare äktenskap. Hon gör mig stolt och snart kommer hon att göra mig till en morfar också. Förbered er för massor av bilder ;-)

Som du säkert har räknat ut vid det här laget, fotograferar jag inte professionellt på heltid. Men jag gör det på en semi-professionell nivå. Vilket innebär att jag åtar mig uppdrag emellanåt.

Passion - bildskapande

Jag har skapat bilder så länge jag kan minnas. Det började med kritor och pennor. För att illustrera detta är här nedan en teckning, som jag gjorde när jag gick i grundskolan, årskurs 6 om minnet inte sviker mig.

Det som driver mig idag med de tekniker som finns tillgängliga nu, är hur nära kan jag komma till att förverkliga en idé. Naturligtvis utövar jag det traditionella, klassiska sättet att fotografera också. All form av fotograferande är tillfredsställande, för mitt själsliga behov av bildskapande.

Men den verkliga utmaningen för mig, är att ta det ett eller flera steg längre. Och det är dessa bilder som kommer att finna sin väg in portföljerna under Conceptual. Den högsta personliga belöningen jag kan få, är när jag lyckats förverkliga någon annans idé.

Frågor?

Skicka ett meddelande till mig.
Jag svarar med glädje på alla frågor du kan tänkas ha.